Parrådgivningen Nordsjælland

Parterapi

Parrådgivningen Nordsjælland tilbyder akutte og forebyggende samtaleforløb til par i krise

Konflikter 

Temperament 

Kontrol 

Utroskab 

Psykisk sårbarhed 

Sammenbragte børn

 

I får hjælp til at kæmpe for kærligheden i stedet for at kæmpe mod hinanden

I samtalerne udfolder vi de destruktive mønstre som skaber afstand og utryghed imellem jer

I får redskaber til hvordan I sammen får genetableret den kærlige kontakt imellem jer

I bliver mødt konstruktivt, fordomsfrit, afvæbnende og respektfuldt

 

Alene i parterapi?

 

“En del oplever at deres partner afviser at gå i parterapi

Det er dog ikke det samme som, at det ikke er nødvendigt for jer med professionel hjælp

Jeg har gode erfaringer med at hjælpe par, hvoraf det kun er den ene part, som møder op i terapien. Du kan derfor sagtens vælge at holde fast dit ønske om parterapi, selvom din partner ikke har mod på at deltage. Selvom din partner ikke er fysisk tilstede kan vi arbejde konstruktivt og målrettet med at forbedre kvaliteten af jeres relation og kommunikation

Hvis din partner er afvisende overfor parterapi, kan du altså booke et individuelt samtaleforløb, hvor vi specifikt arbejder på at skabe en positiv forandring i jeres parforhold med en respektfuld og loyal tilgang til jer begge”

Martine Skov, psykolog og parterapeut

 

Alle samtaleforløb hos Parrådgivningen Nordsjælland varetages af cand.psych.aut. Martine Skov

Martine er autoriseret psykolog og ekspert i relationer, parterapi og parforholdsproblemstillinger

 

"Nøgleordet i mit arbejde og i mit møde med jer er respektfuldhed. Både i forhold til de erfaringer I allerede har gjort jer. Men også i forhold til alle de kræfter og det hjerteblod I har lagt i jeres relation indtil nu"

Hvorfor skal vi gå i parterapi?

Parforhold er en vidunderlig og en vanskelig størrelse. Når det går godt og når vi lykkes med at gøre hinanden trygge, kan det føles som om at vi kan klare hele verden.

Når der er bøvl imellem os, tærer det på vores kræfter og skaber psykisk mistrivsel, som trækker tråde og spreder sig til vores børn og til stemningen i familien. Vi begynder at afreagere og modarbejde hinanden. Vi kommer til at såre hinanden med vores adfærd på en måde, som gør det svært at forsones og finde hinanden igen.

I en tid som vores er der mange faktorer som kan spænde ben for kærligheden og den trygge kontakt imellem os. Karriere, forpligtelser og opmærksomheden i forhold til børn og økonomi kan betyde at vi mister hinanden af syne. Vi kommer ud af takt og ud af trit med at fornemme hvor vores partner er og hvordan vi lykkes med at genskabe forbindelsen til hinanden.

Det er naturligt at opleve perioder med afstand og manglende lyst og overskud til nærhed, intimitet og sex. Det er ikke muligt at holde fokus på parforholdet konstant. Alligevel er det bydende nødvendigt kontinuerligt at engagere sig i betingelserne for at kærligheden kan blive ved med at gro. Mange glemmer at blive ved med at gøre sig umage, måske fordi det føles så rart og tiltrængt at kunne læne sig tilbage og koble helt fra uden at skulle leve op til andres krav og forventninger om at skulle præstere.

Men det kan få fatale konsekvenser for kvaliteten af parforholdet at blive ignoreret, forsømt eller taget for givet. Mange problemer – og skilsmisser! kan forbygges ved at få talt sammen løbende og ved systematisk at arbejde med at korrigere destruktive mønstre. Parterapi anbefales derfor til alle par på samme måde som vi går regelmæssigt til tandlægen eller får synet vores bil.

 

Hvordan virker parterapi?

Parterapi hjælper jer først og fremmest med at få svesken på disken og omsider at få talt ærligt med hinanden om det, der er svært. Dermed får I en chance for overhovedet at kunne tage hånd om problemet og løse det.

Parterapi er effektivt fordi I mødes med en trediepart, som sørger at dialogen bliver anderledes end I er vant til derhjemme. Jeg styrer samtalen og taler med jer én ad gangen, mens den anden lytter. Sammen undersøger vi effekten af de mønstre, der kommer imellem jer og som er med til at skabe afstand, disharmoni og utryghed imellem jer.

Jeg hjælper med at sikre at I kommer til at arbejde sammen i en fælles alliance mod problemerne, således at ingen af jer udpeges som hverken helte eller skurke.

I vil i parsamtalerne begge opleve både at få taletid og få fornemmelsen af at blive hørt og respekteret. I kommer til at få nye perspektiver, erkendelser og redskaber med jer videre, som vil gøre en forskel for jeres relation fremadrettet.

Læs mere om de mest almindelige temaer i parterapi:

Kommunikation

Konflikter

Børn og bonusbørn

Sexliv

Nærhed

Kedsomhed

Tvivl på forholdet

Jalousi

Utryghed

Utroskab